Vinner av Trondheims mest naturvennlige hage 2017

Hele vår og sommer har de planlagt, plantet og tatt vare på naturen i hagen sin. Vi har fått in noen kjempefine bilder, beskrivelser og lest alt med glede og entusiasm. Juryen har lest, begrunnet og valgt en vinner i kategorien Privathage og en vinner i kategorien Felleshage.

På åpningsdagen til Økouka ble så vinnerne annonsert.

I kategorien Privathage er det Marlo Kausch som hadde det lille ekstra i hagen sin. Begrunnelse: Hagen viser at eier er opptatt av mange av de ting som vil gjøre denne til en god hage for insekter, pollinerende, og samspill mellom dyr og planter. Og matproduksjon. Eier har planer som kan gjøre denne til en veldig bra hage framover for å fungere som bioveier. Det vises god kompetanse i å etablere en naturvennlig hage.

I kategorien Felleshager valde juryen Trondheim Kooperative Borettslag som vinner. Begrunnelse: Dette representerer potensielle hageområder med mye utfordringer og enda mer muligheter. De har allerede gjort mye, både med matproduksjon og pollinerende insekter, fuglekasser, variasjon innen arealet, opplæring, kunnskap og informasjon til de enkelte deltakere. Juryn liker spesielt at de engasjerer seg så mye og tilrettelegger for kunnskap, samtidig som de bidrar til det sosiale miljøet.

Vi gratulerer vinnerne!

Vi ønsker også å berømme alle deltakere! Dere har gjort en kjempeflott jobb i sommer og dere skal vare stolte av å bidra til mer natur og biologisk mangfold i byen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *